V obci Cabaj – Čápor sa pred Vianocami opäť oslavovalo

Vianočná dedina v obci Cabaj – Čápor už dlhé roky spríjemňuje svojim návštevníkom predvianočný čas.

Vianočná burza v tejto obci bola spojená s predajom zabíjačkových špecialít, neodmysliteľnou súčasťou bol aj kultúrny program. V rámci neho sa predstavili materské a základné školy, folklórne súbory a ďalšie rôzne zoskupenia.

„Vianočnú dedinu organizujeme už 8. rok. Je to preto, aby sme si zatiahli ručnú brzdu pred vianočnými sviatkami a aby sme si navodili sviatočnú atmosféru,” hovorí starosta obce Jozef Ligač.

Na vianočnej burze ste si mohli vybrať z veľkého množstva všakovakých produktov, ktoré vlastnoručne vyrobili obyvatelia obce. Išlo o rôzne vianočné dekorácie, svietniky, ozdoby na stromček, hračky pre malé deti, čiapky a džemy, na svoje si teda prišli aj maškrtníci.

Súčasťou podujatia bolo aj občerstvenie so zabíjačkovými špecialitami. Návštevníci si mohli pochutnať na klobáse, slanine, cigánskej pečienke či na varenej kapustnici. Nechýbal ani tradičný vianočný starostovský punč.

Viac zaujímavostí si môžete pozrieť v reportáži TV Nitrička.

zdroj: pixabay.com

Aj napriek tomu, že nám starosta obce nechcel prezradiť recept na slávny starostovský punč, my vám prinášame recept z našej redakcie.

Na prípravu vianočného punču potrebujete:
1,5 šálky čierneho čaju
1 šálku pomarančového džúsu ( ideálne čerstvého )
0,75 l červeného vína
4 PL medu ( alebo javorového sirupu )
1PL brusníc ( alebo šípok )
1 PL hrozienok
1 hrsť klinčekov
1 PL škorice
2 celé škorice
1 jablko
1 pomaranč
1 citrón ( na dozdobenie )

Postup
Najskôr si predpripravíme jablko, ktoré nakrájame na malé kusy a pomaranč nakrájaný na kolieska. Čaj, džús a víno nalejeme do jedného hrnca, tekutinu poriadne premiešame. Postupne pridáme všetky koreniny a med. Pridáme sušené a nakrájané ovocie. Privedieme do varu. Výhodou tohto punču je, že je skladovateľný. Na zdravie priatelia!

Televízia Nitrička

Forgot Password